Trio Nocturno (Dutch Bio)

Biography in Dutch

Trio Nocturno is een jong strijktrio uit Amsterdam, gevormd door gepassioneerde strijkers. Het trio is gespecialiseerd in een historische benadering met behulp van historische instrumenten met darmsnaren.

Hun kernrepertoire bestaat momenteel uit Boccherini’s werken voor twee violen en cello. In vergelijking met andere composities van hem zijn deze composities (Op.1, 4, 6, 34 en 54) tot nu toe nauwelijks gespeeld of opgenomen.

Naast het verkennen van Boccherini’s ontwikkeling, varieert het repertoire van Trio Nocturno van de vroege zeventiende tot laat achttiende eeuw.

Alle leden van het trio studeren aan het Conservatorium van Amsterdam (afdeling Oude Musiek) bij Sophie Gent en Viola de Hoog. Zij krijgen ook regelmatig lessen van Anner Bijlsma, de specialist in het repertoire van Boccherini en een eminent strijker.

 

Alba Encinas (Violin)

Alba Encinas werd geboren in Onda, Spanje. Na haar voorstudies in Onda en Castellón begon ze haar bachelor moderne viool in Salamanca bij Isabel Vila. In 2009 vervolgde ze haar studie in Barcelona, waar ze les kreeg van Igor Malinovsky, Emilio Moreno, Lorenzo Coppola en het Casals kwartet. Ze behaalde haar bachelor diploma in 2012.

Ze speelde in diverse orkesten, zoals het Jeugd Orkest van Catalonia en Jeugd Orkest van Castelló met dirigenten als Lutz Kohler, Pablo González en Jaime Martin. Ze trad ook op met het Jeugd Orkest Atlantische en het Sweelinck Barokorkest met dirigenten als Louis Langreé, David Stern, Philippe Herreweghe, Christophe Coin, Jos van Immerseel, Patrick Cohen en Alessandro Moccia.

Momenteel studeert ze barokviool aan Conservatorium van Amsterdam bij Sophie Gent en kamermuziek bij Alfredo Bernardini en Viola de Hoog.

Asuka Sumi (Violin)

Asuka Sumi werd geboren in Tokio en kreeg haar eerste vioollessen van haar ouders. Ze specialiseerde zich in barokviool en rondde op dat instrument haar bachelor en masterstudies af op de Tokyo National University of Fine Arts and Music bij Natsumi Wakamatsu. Ze volgt op dit moment lessen aan het Conservatorium van Amsterdam bij de docenten Lucy van Dael en Sophie Gent. Ze heeft ook kamermuziek bij Masaaki Suzuki, Alfredo Bernardini en Walther van Hauwe gestudeerd.

Naast haar actieve deelname in tal van orkesten als Academie Baroque Europeenne d’Ambronay 2010 en Academia Montis Regalis, speelt ze een belangrijke rol in de totstandkoming en optredens van jonge kamermuziekensembles zoals Ensemble Odyssee, Il Tempo dell’Affetto en Ensemble Seconda Pratica. Asuka werkt ook als freelance musicus en speelde op festivals en steden als Brussel, Innsbruck, Basel, Turijn en Seoel. /www.asukasumi.com/

Maximiliano Segura Sanchez (Violoncello)

Op negen jarige leeftijd begon Maximiliano Segura Sánchez zijn muzikale loopbaan in Málaga. Hij was tot 2006 lid van het Andalusische Jeugd Orkest tot 2009 en lid van het Nationaal Jeugd Orkest van Spanje. Van 2004 tot 2008 studeerde hij aan het Consevatorium van Málaga, waar hij zijn bacheloropleiding met onderscheiding voltooide. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert. In 2012 behaalde hij daar zijn Bachelordiploma. Sinds september 2012 volgt hij de masteropleiding op moderne cello bij Maarten Mostert en barokcello bij Viola de Hoog. Hij nam deel aan verschillende masterclasses bij cellospelers zoals Dmitry Ferschtman, Anner Bijlsma, Anssi Kartunen, Giovanni Sollima en Michel Strauss.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s