Il Tempo dell’Affetto (Dutch Bio)

Il Tempo dell’Affetto, een pas opgericht kamermuziekensemble, combineert traverso /blokfluit, barokviool, barokfagot en klavecimbel tot eindeloos diverse klankkleuren om zo steeds een nieuw licht te werpen op het repertoire uit de 17de en 18de eeuw.

De naam van de groep is afgeleid van “Lamento della Ninfa”, het belangrijkste meesterwerk van Monteverdi. Voor dit madrigaal schrijft de componist “al tempo dell’affetto, dell’animo, e non a quello della mano” voor. Het stuk moet worden uitgevoerd in “een tempo dat ontroert en bezielt, niet in het tempo vast ligt”. Deze sterke (tempo)aanduiding had grote gevolgen voor de nieuwe muziekstijl van deze periode. Niet langer werd strikt vastgehouden aan de vorm en gewoonte, maar werd het menselijk gevoel gevolgd. Het doel van Il Tempo dell’Affetto is om het publiek aan te spreken met de energie, passie en eerlijkheid van duidelijke en heldere interpretaties van authentiek repertoire.

Opmerkingen en vragen?:  via iltempodellaffetto@gmail.com

Meer informatie?: Ga naar onze facebookpagina

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s